Duurzaam en zorgeloos wonen in Veersepoort 5

Alle woningen in Veersepoort 5 zijn zeer energiezuinig. Dit bereiken we door het ontwerp van de woningen zo duurzaam mogelijk te maken. Wat kan jij als nieuwe bewoner verwachten?

Een huis met prima isolatie, warm in de winter en koel in de zomer. Daarnaast heb je ruim voldoende warm water dankzij warmte- en koudeopslag in de bodem, een bewezen methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan. De warmtepomp zorgt vervolgens dat die energie daar komt waar het nodig is. De warmtepomp werkt op zonne-energie van de zonnepanelen op het dak. De woningen hebben allemaal vloerverwarming en een uitgekiend klimaatsysteem zorg dat de temperatuur in huis altijd constant is.

Verder worden de ramen voorzien van driedubbele beglazing en wordt het warmteverlies van de woning beperkt door alle kieren en naden extra goed te dichten. Een duurzaam ventilatiesysteem zorgt voor frisse lucht in de woning en het warmteverlies dat ontstaat bij douchen en ventileren wordt teruggewonnen door een zogenoemd wtw-systeem.

Tot slot worden zonnepanelen geplaatst die een groot deel van energie opwekken om de klimaatinstallatie in de woning te laten draaien.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe de bodemwarmtepomp precies werkt.